Reteta de astazi: Omu-rice (orez prajit cu omleta)
Ingrediente pentru doua persoane:
• 2 portii de orez fiert in aburi
• 2 felii de sunca
• ½ ceapa
• ½ ardei gras rosu
• ½ ridiche alba murata (danmuji)
• 1/3 dovlecel
• ½ conserva de porumb sau amestec porumb si mazare
• 4 oua
• branza parmesan
• ulei de masline
• ketchup
• maioneza
• patrunjel
Condimemte:
• 2 linguri de ketchup
• sos de stridii sau 2-3 linguri de sos de soia
• sare
• piper
Sos pentru Omu-rice (la alegere):
• 4 linguri de sos de friptura
• 2 linguri de ketchup
• 2 linguri de miere
• 6 linguri de apa
• putin piper
• putina sare
Mod de preparare 오므라이스:
- Prajiti intr-o tigaie cu ulei de masline legumele taiate cubulete, sunca si porumbul.
- Adaugati orez fiert in aburi, ketchup, sos de stridii peste care puneti sare si piper, dupa gust.
- Bateti doua oua ca pentru omleta si le prajiti doar pe jumatate, puneti peste omleta semicruda orezul prajit impreuna cu legumele si sunca.
- Rulati omleta spre interior. Cand oul este bine prajit pe-o parte, acoperiti tigaia cu o farfurie si rasturnati omleta pe farfurie, apoi o puteti lasa sa se rumeneasca si pe partea cealalta (important e ca omleta sa nu se rupa si sa fie rumen pe ambele parti). Dupa ce este gata, scoateti-o pe o farfurie intinsa.
- Separat, pe un alt ochi, puneti condimentele pentru sos de omu-rice intr-o cratita si incalziti-le, amestecand usor, pana cand se formeaza un sos consistent, dens.
- Puneti omu-rice gatit peste omleta si rulati astfel incat sa arate ca omleta noastra umpluta cu cascaval ras sau clatitele umplute cu branza dulce. Peste omleta adaugati sosul cald de omu-rice, plus maioneza, ketchup, branza parmesan si patrunjel proaspat. Se serveste cald, fie taiat sub forma unor rulouri, cu betisoare (pentru cei indemanatici, care stiu sa foloseasca betisoarele fara nicio problema), fie cu furculita. In plus, reteta poate fi usor adaptata pentru cei mici. Va dorim pofta buna!
Sursa text: Bucataria coreeana, 한음식, 2013, tipar si editura: Meta Tran s.r.o.
Surse foto: www.schoolfood.co.kr, blog.daum.net, gangnam.joins.com,
There are no comments
Add yours