Coreea anulează aproape toate restricțiile legate de COVID-19
Guvernul a decis să ușureze și mai mult măsurile de distanțare socială COVID-19, vineri, în ceea ce se anticipează a fi ultima ajustare a regulilor de distanțare, înainte de a renunța la toate restricțiile de carantină în următoarele săptămâni.
Ministerul Sănătății din Coreea a anunțat vineri că va relaxa măsurile de distanțare socială de luni până pe 17 aprilie, permițând facilităților multifuncționale, cum ar fi restaurantele și cafenelele, să primească clienți de tip sit-in până la miezul nopții, împingând limita orelor de funcționare înapoi cu o oră până la miezul nopții, de la ora 23.00 actuală.
Limita numărului de persoane pentru întrunirile private va fi redusă la 10, în creștere față de cele opt actuale.
Ministerul a spus că toate restricțiile legate de COVID-19, cu excepția purtării obligatorii a măștilor, vor fi eliminate dacă situația virusului se stabilizează în următoarele două săptămâni.
„Dacă se va stabili că infecțiile au intrat într-o tendință descendentă și numărul de pacienți critici și de decese rămân la un nivel gestionabil, vom revizui ridicarea tuturor reglementărilor privind orele de funcționare, adunările private și evenimentele de amploare, masca facială”, a declarat ministrul sănătatii, Kwon Deok-cheol, in timpul unui interviu.
Ministerul a menționat că apelurile repetate ale comitetului prezidențial de tranziție de a relaxa măsurile de carantină au fost reflectate în ultima sa decizie. Comitetul de tranziție al președintelui ales Yoon Suk-yeol a cerut guvernului să renunțe la toate regulile, odată ce valul Omicron depășește apogeul, deoarece măsurile actuale au avut un efect redus în prevenirea infecțiilor.
Experții medicali au considerat, de asemenea, că măsurile de distanțare socială au devenit mai puțin eficiente în limitarea răspândirii virusului.
„În acest moment, relaxarea măsurilor de carantină va avea un efect redus asupra situației virusului. Guvernul ar trebui să depună mai multe eforturi pentru a reduce numărul de decese, concentrându-se mai mult pe pacienții vulnerabili, cum ar fi cetățenii în vârstă”, a spus Chon Eun- mi, un specialist în boli respiratorii la Ewha Womans University Hospital Mokdong.
Țara a raportat 280.273 de noi infecții zilnice pentru joi, cu 1.299 de pacienți în stare critică și 360 de decese legate de COVID-19. Peste 8.000 de decese cauzate de COVID-19 au fost raportate numai în martie, reprezentând aproximativ jumătate din totalul deceselor raportate de la începutul pandemiei.
Amenințarea simptomelor post-coronavirus
Întrucât numărul cumulat de infecții a ajuns la peste 13 milioane, un număr tot mai mare de persoane suferă simptome chiar și după ce s-au vindecat de boală, o afecțiune cunoscută sub numele de COVID de lungă durată.
Potrivit datelor de la Serviciul de evaluare a sănătății, dintre 21.615 pacienți cu COVID-19 care și-au revenit, 4.139, sau 19 la sută, au vizitat un spital din cauza simptomelor post-coronavirus.
Cele mai frecvente simptome experimentate în rândul lor au fost oboseala, dificultăți de respirație, uitare și tulburări de somn. Experții au avertizat că numărul pacienților cu aceste simptome, va crește în lunile următoare și au cerut guvernului să analizeze datele privind efectele secundare pe termen lung ale bolii, pe baza cărora ar trebui să elaboreze planuri de tratament.
În acest context, Institutul Național de Sănătate a anunțat joi că va efectua un sondaj în rândul a 1.000 de foști pacienți cu COVID-19 cu vârsta sub 60 de ani, care nu au afecțiuni de bază și va anunța rezultatele în a doua jumătate a acestui an.
Între timp, începând de vineri, guvernul a reinstaurat interdicția utilizării articolelor de unică folosință, cum ar fi paharele și tacâmurile de plastic, la cafenele și restaurante, după ce regula fusese suspendată temporar, după declanșarea pandemiei la începutul anului 2020.
În ciuda solicitărilor comisiei prezidențiale ca interdicția să fie amânată pentru a minimiza povara proprietarilor micilor afaceri, Ministerul Mediului a decis să aplice măsura, ca parte a eforturilor sale de a reduce deșeurile de plastic.
Cu toate acestea, având în vedere luptele proprietarilor de afaceri pe fondul pandemiei, ministerul a spus că contravenienții nu se vor confrunta cu amenzi până când situația virusului nu se va stabiliza.
There are no comments
Add yours