Cubulete de Kimchi din ridiche alba
Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 2 ridichi albe
- 1/3 pahar de sare grunjoasa
- 5 catei de usturoi
- 1 bucata de ghimbir
- 1 fir de praz
- ½ pahar de fulgi de ardei iute (gochugaru)
- 1 lingura de zahar
- 1 lingura de creveti marinati sau fish-sauce
- Faina de orez glutinos
Mod de preparare:
- Curatati ridichea si taiati-o cubulete, apoi puneti-o intr-un vas mare si presarati sarea grunjoasa deasupra. Turnati putina apa, lasati totul timp de o ora pentru a se inmuia. Dupa aceea spalati bine ridichea si puneti-o la scurs intr-o strecuratoare.
- Puneti la foc mare 1/3 cana de faina de orez impreuna cu 2 pahare de apa intr-o oala, apoi cand incepe sa clocoteasca reduceti focul, amestecand in continuu timp de 5 minute pentru a nu se forma cocoloase.
** Daca nu gasiti pe piata, puteti folosi faina obisnuita in loc de faina de orez glutinos.
- Taiati prazul rondele, pisati usturoiul si dati ghimbirul pe razatoare.
- Adaugati gochugaru in pasta de faina de orez, dupa care puneti usturoiul si ghimbirul, zaharul, sarea si sosul de peste.
- Adaugati peste aceste condimente cubuletele de ridiche si prazul, apoi amestecati-le bine.
- Pastrati Kkakdugi (깍두기) timp de o zi la temperatura camerei, dupa care il puteti depozita in frigider, unde va si fermentara.
Sursa text: Bucataria coreeana, 한음식, 2013, tipar si editura: Meta Tran s.r.o.
Surse foto: www.dishmaps.com, www.beyondkimchee.com, www.maangchi.com
There are no comments
Add yours