cdec125a-3673-435b-819a-ed0b5cf9a444

Korea Heritage Service și Disney îl vor aduce pe Mickey la palatul regal

Personajele îndrăgite ale Disney, precum Mickey Mouse și Donald Duck, se vor întâlni la palatul istoric din Coreea, într-o încercare de a îmbina patrimoniul regal vechi de secole cu pictogramele culturii pop adorate la nivel mondial, într-o expoziție unică.
Serviciul Patrimoniului Coreean (KHS), însărcinat cu gestionarea și promovarea patrimoniului cultural al națiunii, a declarat luni că va prezenta expoziția „Mickey în palat: arta dincolo de limite” la palat, în colaborare cu The Walt Disney Company Korea.
Agenția a declarat că acest eveniment va prezenta lucrări ale artiștilor locali care înfățișează personaje Disney îmbinate în mod natural cu patrimoniul regal la Dondeokjeon Hall, ca parte a eforturilor sale de a promova pe scară largă valoarea patrimoniului național.
„Această expoziție face parte dintr-un acord semnat în iunie pentru a spori și a promova pe scară largă valoarea tradițională a patrimoniului național atât pe plan intern, cât și internațional”, a declarat KHS. „Ea va prezenta lucrări reinterpretate din perspectiva tinerilor artiști coreeni, arătând personaje Disney care vizitează sala Dondeokjeon a Palatului Deoksu și se îmbină în mod natural cu patrimoniul regal”.
Situată în interiorul Palatului Deoksu, Dondeokjeon Hall este o clădire istorică în stil occidental folosită ca pensiune regală în perioada 1897-1910 a Imperiului Coreean. Expoziția va avea loc la palat în perioada 28 septembrie – 20 octombrie.


În special, ilustratorul Wooh Na-young, ambasadorul promoțional al KHS, va prezenta un ecran pliabil cu șase panouri care îl înfățișează pe Mickey Mouse și prietenii săi experimentând diverse patrimonii naționale, inclusiv Palatul Deoksu, în timp ce călătoresc în Coreea.
Lucrarea artistului, intitulată „Mickey Jangsaengdo”, este inspirată de Sipjangsaengdo, o pictură de curte care urează longevitate. Pictura îi înfățișează pe Mickey și Minnie în haine tradiționale de nuntă și pe Donald Duck în hanbok, sau costum tradițional coreean.
Wooh și-a exprimat bucuria de a colabora cu Disney, care a inspirat-o în drumul ei spre a deveni ilustratoare.
„Să fiu ilustratoare și să pot colabora cu Disney mereu și mereu este una dintre cele mai mari binecuvântări ale mele”, a declarat Wooh pe Instagram.
Ahn Yu-jin, deținătoare a Patrimoniului cultural național imaterial dancheong, colaborează cu artistul contemporan Jang Seung-jin pentru a crea obiecte care îmbină estetica tradițională și cea modernă. Dancheong este o formă tradițională de artă decorativă bazată pe cinci culori – albastru, roșu, galben, alb și negru – și implică colorarea și desenarea de modele pe suprafețele clădirilor din lemn, precum și pe obiecte de artizanat.
Artistul Kim Se-dong a creat lucrări tipărite reprezentând personaje Disney care se distrează în fața palatului, în timp ce sculptura în balon a sculptorului Kang Jae-won, reprezentând personaje Disney care se plimbă pe o pasăre în iazul palatului, întâmpină vizitatorii.
În timpul perioadei de expoziție, vor fi amenajate zone foto unde vizitatorii vor putea face fotografii cu sculpturile personajelor Disney.
KHS a adăugat că, prin intermediul canalului său YouTube, va fi lansat un videoclip cu Lee Su-hyun din grupul K-pop AKMU care reinterpretează melodii Disney pe fundalul Seokjojeon Hall.
Expoziția poate fi vizitată zilnic între orele 9:00 și 17:30, cu excepția zilei de luni, când Palatul Deoksu este închis.