Un deliciu în bucătăria asiatică face furori și în România. Cum se prepară celebra rețetă de ouă marinate coreene: este vedeta K-dramelor
Asiaticii se dau în vânt după această rețetă, însă nu doar ei. Odată cu creșterea popularității serialelor coreene în România și deschiderii tot mai multor restaurante cu specific coreean la noi în țară, ouăle marinate au ajuns să se afle printre preferințele românilor, iubitori ai bucătăriei asiatice. Cu orez sau în orice altă combinație, ouăle coreene marinate sunt delicioase și vor ajunge să fie, cu siguranță, garnitura perfectă pentru micul dejun, prânz sau cină!
Dacă nu ați încercat niciodată ouăle marinate coreene este momentul să o faceți. Gălbenușul de ou este lipicios și moale la interior, în timp ce oul este marinat într-un sos savuros, picant și dulce, care se potrivește perfect cu un castron fierbinte de orez! Ouăle coreene marinate sunt ușor de preparat și accesibile din punct de vedere al costurilor, astfel că merită să încercați această rețetă, relatează Realitatea.Net, potrivit Tiffy Cooks.
Este nevoie de mai puțin de 20 de minute pentru a pregăti aceste delicioase ouă marinate coreene și, odată ce le-ați făcut, veți avea o garnitură perfectă pentru restul săptămânii.
Un pont pe care vi-l dăm și vouă este acela de a alege să pregătiți rețeta de ouă marinate coreene în weekend (duminică seara). Astfel, veți avea parte de un mic dejun delicios și hrănitor a doua zi dimineață, dar și pe tot parcursul săptămânii, și asta deoarece aceste ouă pot rezista la frigider aproximativ 4-5 zile.
Există multe versiuni și rețete diferite, deoarece ouăle marinate coreene sunt o garnitură super populară și în tendințe la nivel mondial, dar rețeta pe care v-o propunem astăzi este una extrem de simplă.
Ingrediente:
– 10 ouă
– 2 linguri de sare
– 2 linguri de oțet
– 6 căței de usturoi (tocați)
– 2 ardei verde (tocați)
– 1 chili roșu (tocat – este opțional)
– 3 tulpini de ceapă verde (tocate – este opțional)
– 1 lingură de semințe de susan
– 1 cană de sos de soia
– ½ cană de miere
– 1 lingură de ulei de susan (opțional)
– ½ cană de apă
Modalitatea de preparare
Într-o oală adaugă apă (suficientă cât să acopere toate ouale) și adaugă sare și oțet. Dați focul spre mediu-mare și lăsați apa la fiert. După ce apa fierbe, adăugați cu grijă ouăle (pentru a evita să se spargă) și lăsați-le să fiarbă timp de 6 minute.
După 6 minute, scoateți ouăle și lăsați-l să se răcească într-un vas cu apă cu gheață timp de cel puțin 10 minute.
Curățați-le cu grijă și lăsați-le deoparte.
Într-un recipient, adăugați usturoi, ardei verde tocat, ardei iute roșu, ceapă verde, sos de soia, miere, ulei de susan și apă.
Amestecă totul până se omogenizează. Adăugați ouăle decojite și asigurați-vă că acestea sunt acoperite de sosul marinat. Lăsați ouăle la frigider pentru cel puțin 2 ore sau, dacă aveți răbdare, chiar și peste noapte.
Serviți-le dimineața cu un bol de orez fierbinte, niște alge crocante și veți avea, astfel, parte de cel mai bun mic dejun pe care l-ați mâncat vreodată!
There are no comments
Add yours