tumblr_mb4n2jBk2t1qjqzmno1_500

Cum sa mananci sanatos in perioada Chuseok-ului

Toate sarbatorile au propriile lor alimente speciale, iar Chuseok, care marcheaza luna recoltei, este deosebit de bogata in feluri de mancare sezoniera. Dar cum sa treci peste perioada sarbatorii fară a-ti supara stomacul si a-l pune in dificultate?

Conform lui Ko Kwang-suk de la Universitatea Ewha Womans, alimentele pe care oamenii le consuma in timpul sarbatorilor, indiferent unde se afla in lume, sunt bogate in calorii si grasimi. Acest lucru aduce confort psihologic, dar poate duce si la probleme de stomac. Cea mai buna metoda de a lupta impotriva acestui lucru nu este sa va refuzati placerile, ci sa mancati mai putin din toate lucrurile si sa va ganditi la variante mai usoare.

De exemplu, songpyeon/송편, prajiturile de orez in forma de semiluna, care reprezinta o baza de Ziua Recunostintei coreene, pot fi facute intr-un mod mai sanatos. O modalitate este pur si simplu schimbarea umpluturilor. Songpyeon sunt de obicei umplute cu seminte de susan, castane sau fasole rosie, cu zahar sau miere adaugata pentru dulceata. Doar reducerea zaharului poate face diferenta.

“Songpeyon cu mult zahar sau miere creste rapid nivelul zaharului din sange si au calorii mult mai mari decat credeti.” (…) “Fasolea este cea mai sanatoasa umplutura deoarece este bogata in fibre si proteine si are toti aminoacizii esentiali. Proteina din fasole scade colesterolul LDL daunator.” Sau ganditi indraznet si utilizati ingrediente netraditionale. “Curmalele dezhidratate  sau semintele prajite sunt de asemenea optiuni sanatoase”, spune Ko.

Odata ce songpeyon sunt pe aburi, ele sunt acoperite cu perilla sau ulei de seminte de susan. Prajiturile de orez in ulei cu mare continut de calorii nu sunt sanatoase. Si chiar daca perilla sau ulei de susan este ulei vegetal bogat in grasimi nesaturate, este gras, la urma urmei. Pentru persoanele care sufera de diabet zaharat, boli cardiovasculare sau sindrom metabolic, evitati songpeyon acoperite cu ulei.

Korean Food

Puteti folosi, de asemenea, faina de orz sau faina integrala de grau in loc de faina de orez pentru a face prajituri de orez, deoarece acestea vor ajuta la prevenirea cresterii zaharurilor din sange si la reducerea caloriilor.

Sursa: english.chosun.com

Traducere: Corina Stan




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.