Korean cookies – gust si placere
Tteok 떡 (prajitura de orez) – se face din orez si este o prajitura traditionala in Coreea de Sud, care se prepara, in general, la sarbatori nationale sau cu ocazia zilelor de nastere. Este delicioasa, nutritiva si, dupa cum ne-am obisnuit deja atunci cand vine vorba de coreeni, exista mai multe forme si culori de Tteok.
(sursa foto: www.commons.wikimedia.org) (sursa foto: www.global.seoul.go.kr)
(sursa foto: www.10mag.com)
Siru-tteok (시루떡) este prajitura traditionala coreeana pentru ocazii speciale. Numele prajiturii se schimba in functie de modul de preparare si de ingredientele folosite. Daca se introduce fasole, seminte de susan, fasole rosie, dovleac, curmal japonez uscat sau jujube, se cheama Siru-tteok. Prajitura ce se face doar din faina alba de orez se numeste Baekaseolgi.
(sursa foto: www.en.wikimedia.org)
Maehwa-tteok (매화떡) – prajitura, in sine, are forma de floare de caisa japoneza alba, mica, se serveste (de regula) pe o farfurie albastra si este dulce si fina. Inainte de fierbere, aluatul se amesteca cu pigmenti naturali si se da acea forma speciala, delicata de floare de caisa japoneza, dupa care se poate adauga, dupa gust, fasole rosie, arahide, seminte de pin etc. Prepararea acestei prajituri cere mult timp, de aceea se serveste cu ceai in zilele speciale sau cand vin musafiri deosebiti.
(sursa foto: www.pinterest.com)
Mujigae-tteok (무지개떡) este, dupa cum ii spune si numele, un fel de prajitura de orez curcubeu. Se prepara colorand prajitura cu pigmenti naturali in culorile curcubeului.
(sursa foto: www.kimchianbasil.com) (sursa foto: www.korea-fans.com)
(sursa foto: www.korea-fans.com)
Injeolmi (인절미) este unul dintre preparatele principale la sarbatorile coreene, despre care se spune ca nu are voie sa lipseasca de pe nicio masa. Este usor digerabil si nutritiv, de aceea este potrivit si pentru calatorii, iar aspectul sau este foarte placut. Prajitura este presarata pe deasupra cu faina galbena de soia dulce.
(sursa foto: www.commons.wikimedia.org)
Dakwasang (다과상) – inseamna o masa aranjata cu ceai si prajiturele traditionale coreene. Prajiturile traditionale sunt facute din faina sau faina de orez si se indulcesc cu miere sau zahar. Si in acest caz, prajitura e colorata cu pigmenti naturali si i se da forma cu mana. Impreuna cu aceste prajiturele se bea ceai verde, de ginseng sau de lamaie, cald sau rece, in functie de anotimp si preferinte.
Dasik (다식) sunt dulciuri facute din seminte de susan pisate, castane pisate, mazare batuta, amestecate cu miere. Ele se preseaza in forme de lemn imprimate cu o placa ornata cu diverse modele/motive. Exista forme si culori diverse ale acestor dulciuri.
(sursa foto: www.english.visitkorea.or.kr)
(sursa foto: www.commons.wikimedia.org)
Gangjeong (강정) este facut din orez glutinos si se serveste, conform traditiei, in timpul solemnitatilor (traducerea din coreeana in engleza e deficitara). Se prajesc in ulei si sunt goale in interior, ceea ce le face sa fie extreme de crocante. Si in acest caz, exista mai multe tipuri de astfel de prajiturele, in functie de ingredientele folosite.
(sursa foto: www. en.wikipedia.org) (sursa foto: www.commons.wikimedia.org)
Yakgwa (약과) – seamana, cumva, cu biscuitii nostri. Au forma de floare, se fac din faina si se prajesc in ulei la foc mic, dupa care se acopera cu miere. Se fac, in general, in ziua riturilor ancestrale.
(sursa foto: www.en.wikipedia.org) (sursa foto: www.commons.wikimedia.org)
Maejakgwa (매작과) – aluatul Maejakgwa se face amestecandu-se faina, praf de scortisoara si ghimbir, de aceea este extrem de aromat. Acesta se coloreaza cu pigmenti naturali, apoi se intinde intr-o foaie subtire, se taie in forme potrivite, in general, fundite si se prajesc in ulei, dupa care se ung cu miere.
(sursa foto: www.commons.wikimedia.org)
Sursa text: 한식 – Bucataria coreeana
There are no comments
Add yours