Dwaeji gogi bokkum – 돼지고기볶음 (carne de porc prajita cu sos)
Ingrediente (pentru doua persoane):
• 400 de grame carne de porc (din sold)
• 1 ceapa (medie)
• 1 praz
• 1 ardei iute
Condimente pentru carne:
• 3 linguri de pasta de ardei iute (gochujang)
• 1 lingura de fulgi de ardei iute (gochugaru)
• 2 linguri de sos de soia
• 1 lingura de usturoi pisat
• 2 linguri de vin alb
• 1 lingura de zahar
• 1 lingura de miere
• putin suc de ghimbir
• putin piper
Condimente suplimentare:
- 1 lingura de ulei din seminte de susan
- 1 lingurita de seminte de susan prajite
Mod de preparare:
1. Carnea de porc se taie in cuburi de marime potrivita si se amesteca cu ceapa si cu toate condimentele pentru carne;
2. Prazul si ardeiul iute se taie de-a curmezisul si se adauga peste amestecul rezultat din carnea, ceapa si condimentele pentru carne. Toate aceste ingrediente se amesteca si se lasa timp de 20 de minute intr-un vas inchis pentru a lua gust/miros una de la alta (la marinat, cum spunem noi);
3. Separat, incingem la foc o tigaie cu putin ulei peste care rasturnam carnea condimentata pe care o lasam sa se prajeasca bine;
4. Atunci cand observam ca s-a prajit bine carnea, se adauga o lingura de ulei de susan si o lingurita de seminte de susan prajite. Se poate orna pe farfurie cu frunze de salata, iar deasupra se pot pune rondele de ceapa verde (partea verde, din frunze)/ ardei iute taiat rondele (pentru cei care mananca foarte iute). Se serveste calda, impreuna cu orez si kimchi sau tofu si susan negru prajit. Sa aveti pofta! 😉
Sursa foto nr 2: twins0807.tistory.com
There are no comments
Add yours