Soegogi daepa kuk – Supa din carne de vita cu praz
Pregatirea ingredientelor (pentru 8 portii)
Ingrediente principale:
• 400 grame carne de vita (piept)
• o bucata de ridichie alba (5 cm)
• 20 pahare de apa
• 30 boabe de piper
• 5 bucati de praz
Ingrediente pentru condimentarea carnii:
• 1 lingura usturoi pisat
• 2 linguri de fulgi de ardei iute (gochugaru – 고춧가루)
• 5 linguri de fish-sauce (ori de ton, ori de hamsie)
• 2 linguri de ulei de ardei iute
Condimente:
• Sare
• Piper (dupa gust)
Mod de preparare:
- Puneti carnea in apa rece ca sa iasa sangele si mirosul neplacut din ea. Apa se schimba de 2-3 ori.
- Puneti intr-o oala carnea, ridichea, cele 30 de boabe de piper peste care adaugati cele 20 de pahare de apa si le puneti la fiert.
- Dupa ce a fiert bine, taiati carnea pe lung, in directia fibrelor, apoi dati prin strecuratoare zeama obtinuta (fiertura) si puneti-o deoparte. Daca este prea moale carnea, taiati-o in bucati de marime potrivita. La fel si ridichea.
- Intre timp taiati prazul in bucati lungi (cum se taie in drame legumele si nu asa cum obisnuim noi sa o facemcem: cubulete, fideluta sau solzisori).
- Condimentati carnea adaugand toate ingredientele enuntate “la capitolul” condimentarii carnii.
- Puneti la foc zeama rezultata din fierberea carnii si a ridichii pana clocoteste. Adaugati apoi prazul.
- Adaugati apoi carnea condimentata si ridichea. Lasati inca putin la fiert. Adaugati sare si piper dupa gust.
Imagini mai explicite gasiti pe acest blog: http://hls3790.tistory.com/1056, informatiile insa sunt in limba coreeana. Puteti incerca aceasta reteta. Nu este complicata, poate fi adaptata “la capitolul” iuteala in functie de gusturile dumneavoastra si este foarte potrivita pentru sezonul rece.
Sursa text: Bucataria coreeana, 한음식, 2013, tipar si editura: Meta Tran s.r.o.
Sursa foto: www.blog.daum.net
There are no comments
Add yours