Supa de carne de vita cu praz
Pregatirea ingredientelor (pentru 8 persoane)
Ingrediente principale 쇠고기대파국:
- 400 g carne de vita (de preferat piept)
- 1 bucata de ridiche alba (5 cm)
- 20 de pahare cu apa
- 30 de boabe de piper
- 5 bucati de praz
Ingrediente pentru condimentarea carnii:
- 1 lingura de usturoi pisat
- 2 linguri de fulgi de ardei iute (gochugaru)
- 5 linguri de fish-souce (ori de ton ori hamsie)
- 2 liguri de ulei de ardei iute
Condimete:
- Sare
- Piper (cantitate potrivita dupa gust)
Mod de preparare:
- Puneti carnea in apa rece ca sa iasa sangele si mirosul neplacut (apa se schimba de doua-trei ori).
- Dupa ce se spala bine carnea, se pune la fiert intr-o oala, impreuna cu ridichea si boabele de piper.
- Carnea proaspat fiarta se rupe in bucatele in directia fibrelor sau se taie cu cutitul, apoi dati prin strecuratoare zeama in care a fiert carnea si ridichea si puneti-o deoparte.
- Taiati prazul in bucatele, pe lungime.
- Condimentati carnea cu ingredientele condimentelor pentru condimentarea carnii (usturoi pisat, gochugaru, fish-souce, ulei de ardei iute).
- Puneti din nou la foc zeama in care a fiert carnea si ridichea si lasati-o sa dea un clocot. Adaugati apoi carnea condimentata, ridichea si prazul. La final, adaugati sare si piper dupa gust. Pofta buna!
Sursa text: Bucataria coreeana, 한음식, 2013, tipar si editura: Meta Tran s.r.o.
Sursa poze: http://hls3790.tistory.com/1056, http://blog.daum.net/mifaff/13434675
There are no comments
Add yours