Supa de carne de vita cu praz

Pregatirea ingredientelor (pentru 8 persoane)

Ingrediente principale 쇠고기대파국:

  • 400 g carne de vita (de preferat piept)
  • 1 bucata de ridiche alba (5 cm)
  • 20 de pahare cu apa
  • 30 de boabe de piper
  • 5 bucati de praz

Ingrediente pentru condimentarea carnii:

  • 1 lingura de usturoi pisat
  • 2 linguri de fulgi de ardei iute (gochugaru)
  • 5 linguri de fish-souce (ori de ton ori hamsie)
  • 2 liguri de ulei de ardei iute

Condimete:

  • Sare
  • Piper (cantitate potrivita dupa gust)

Mod de preparare:

  • Puneti carnea in apa rece ca sa iasa sangele si mirosul neplacut (apa se schimba de doua-trei ori).
  • Dupa ce se spala bine carnea, se pune la fiert intr-o oala, impreuna cu ridichea si boabele de piper.

%EC%87%A0%EA%B3%A0%EA%B8%B0%EB%8C%80%ED%8C%8C%EA%B5%AD2  %EC%87%A0%EA%B3%A0%EA%B8%B0%EB%8C%80%ED%8C%8C%EA%B5%AD3

  • Carnea proaspat fiarta se rupe in bucatele in directia fibrelor sau se taie cu cutitul, apoi dati prin strecuratoare zeama in care a fiert carnea si ridichea si puneti-o deoparte.
  • Taiati prazul in bucatele, pe lungime.

images

  • Condimentati carnea cu ingredientele condimentelor pentru condimentarea carnii (usturoi pisat, gochugaru, fish-souce, ulei de ardei iute).

IMG_8156-1

  • Puneti din nou la foc zeama in care a fiert carnea si ridichea si lasati-o sa dea un clocot. Adaugati apoi carnea condimentata, ridichea si prazul. La final, adaugati sare si piper dupa gust. Pofta buna!

0%EC%87%A0%EA%B3%A0%EA%B8%B0%EB%8C%80%ED%8C%8C%EA%B5%AD%EB%A9%94%EC%9D%B81

Sursa text: Bucataria coreeana, 한음식, 2013, tipar si editura: Meta Tran s.r.o.

Sursa poze: http://hls3790.tistory.com/1056, http://blog.daum.net/mifaff/13434675




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.