Spicy-Korean-Food-1

Studiile arata ca mancarea asiatica iute este cel mai bun leac impotriva racelii

Ai doar o senzatie de raceala sau, din contra, te simti la pamant din cauza racelii? Nimic mai simplu: fa-ti niste supa coreeana iute si te vei pune imediat pe picioare!

Studiile recente arata ca este mai bine ca in perioada in care sunteti raciti sa serviti supe picante, gustari calde sau sosuri picante pentru a va reduce considerabil simptomele racelii. “Capsaicina, care se gaseste in ardeii iuti, s-a dovedit a avea proprietati antivirale si antiinflamatoare,” sustine dieticianul Lisa Cohn, citata de site-ul koreaboo.com.

Capsaicina poate fi gasita in ardei iuti coreeani, precum si in alte bucatarii, cum ar fi cea Thai si indiana. O imbucatura din alimentele care contin acest condiment poate ajuta la curatarea cailor respiratorii nazale, decongestionandu-le in mod foarte eficient.

Incercati sa mancati supa coreeana Gochujang/ Gochujang jjigae (고추장 찌개)  sau o supa picanta de nuca de cocos thailandeza care va va ajuta la alungarea frisoanelor si senzatiei de raceala.

Usturoiul, care este un preparat important din bucataria asiatica, a fost, de asemenea, declarant din punct de vedere stiintific ca fiind de ajutor in ameliora simptomele racelii si gripei si pentru a imbunatati funcția celulelor imunitare. Prin urmare, puiul prajit cu usturoi picant (Kkanpungi/깐풍기) poate fi solutia potrivita atunci acnd sunteti raciti.

Alte condimente asiatice, cum ar fi chimionul, chimenul, anasonul, turmericul, cardamomul si semintele de mustar sunt pline de zinc, care este considerat benefic organismului pentru ca reduce la minimum severitatea racelii obisnuite. (한사랑)




There is 1 comment

Add yours

Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.