Paradisul vieții sălbatice de la ultima frontieră a Războiului Rece
După ce Războiul Coreean s-a încheiat cu un acord de armistițiu în 1953,cele două Corei au declarat o zonă demilitarizată pe o distanță de 4 kilometri de-a lungul liniei de demarcație care le-a separat, pentru a preveni orice dispută.
Deoarece Zona Demilitarizată a fost interzisă pentru mai mult de 60 de ani, zona a devenit un adăpost pentru multe specii pe cale de dispariție, inclusiv cocori japonezi.
Orașul de frontieră Cheorwon din provincia Gangwon a deschis în 2016 Parcul Păcii din Zona Demilitarizată, un parc ecoturistic în partea de sud a regiunii puternic fortificate.
Terenul de 6 kilometri al parcului este alcătuit din cinci destinații importante: un adăpost forestier, un adăpost de flori sălbatice, un adăpost DMZ, un teren minat și un observator.
Din adăpostul forestier, vizitatorii pot vedea o varietate de mine de teren, inclusiv minele antitanc și cele care au ca țintă genunchii. Terenul minat oferă o privire asupra bazelor nord-coreene și a gardurilor de sârmă ghimpată din jurul lor.
Observatorul se află pe Muntele Seongjae la 580 de metri înăuntrul Parcului Păcii din Zona Demilitarizată. De acolo, vizitatorii pot vizualiza pământul nimănui, înconjurat de sârmă ghimpată și supravegheat de soldații celor două Corei.
De vreme ce zona este tratată cu mine de teren și în interzisă pentru civili, urmărirea animalelor si plantelor sălbatice din Zona Demilitarizată este o provocare. Un exemplu ar fi un cocor pe cale de dispariție care zboară pe apă de-a lungul drumului acoperit cu avertismente de mină.
Înainte de ieșirea din parc se află clădirea Partidului Muncitoresc Nord-Coreean, o amintire a ferocității războiului din Coreea.
Traducere : Mădălina Dima
Sursa: koreaherald.com
There are no comments
Add yours