Kimchi Bokkeumbap – Orez prăjit cu kimchi
Kimchi Bokkeumbap ar putea fi una dintre cele mai simple rețete coreene. Pe cât de simplă pare la prima vedere, pe atât de gustoasă este această rețetă. Noi am încercat-o de câteva ori și ne-a cucerit complet. Iată care sunt ingredientele pentru ea și cum se prepară.
Ingrediente:
(pentru 4 porții)
- 1 cană kimchi ( de preferat din varză și bucățile să fie tăiate mărunt)
- 3 căni orez alb fiert (trebuie sa fie răcit)
- 4 ouă
- jumătate de lingură de usturoi pisat
- un sfert de zeamă (suc) de la kimchi
- jumătate de lingură ulei de susan
- jumătate de lingură ulei de gătit
- 1 – 2 lingurițe semințe de susan prăjite (pentru a garnisi la final)
- opțional se mai pot pune: ciuperci Enoki, câteva fire de ceapă verde, tăiată felii subțiri, alge prăjite și mărunțite
Mod de preparare:
- Se pune pe foc o tigaie sau wok și se preîncălzește. Se adaugă uleiul pentru gătit și se întinde bine cu o spatulă.
- Se adaugă usturoiul și se amestecă repede aproximativ 10 secunde.
- Adăugați kimchi și amestecați până când 80% din acesta este gătit.
- Opțional: se adaugă ciupercile Enoki și se amesteca bine pentru câteva secunde. Reduceți focul la mediu.
- Adăugați orezul și zeama care a rămas de la kimchi și amestecați.
- Adăugați uleiul de susan și amestecați bine. Se poate lua de pe foc.
- Puneti Kimchi Bokkeumbap pe o farfurie, apoi garnisiți cu semințele de susan, ceapa verde și fasii de alge marine. (Garnitura este opțională).
- Într-o tigaie prăjiți un ou ochi și când este gata puteti să îl puneți deasupra preparatului.
Poftă buna!
Sursa+ foto: mykoreankitchen
[…] de gătit al acestei rețete este foarte similar cu Kimchi Bokkeumbap (orez prăjitcu […]