Decizie a autorităților sud-coreene: Proprietarii de câini și pisici își vor putea testa patrupedul pentru COVID-19
Locuitorii din Seul care au animale de companie, în special câini și pisici, vor avea posibilitatea de a-și testa animalele. O decizie în acest sens a fost luată la câteva săptămâni după ce un prim caz de coronavirus a fost confirmat la un animal de companie. Vorbim despre o pisică. Testele nu vor fi făcute, însă, tuturor patrupedelor, ci numai celor care prezintă simptome specifice infectării cu COVID-19 (cum ar fi cum febră, tuse, secrețiile nazale sau dificultăți de respirație) sau care au avut stăpâni bolnavi de coronavirus.
„Începând de astăzi, guvernul metropolitan din Seul va pune dispoziție persoanelor interesate teste Covid pentru câini și pisici”, a precizat Park Yoo-mi, responsabilă pentru Sănătate în administrația Seul, relatează Agerpres, care citează AFP.
Testarea va fi făcută de o echipă medicală care se va deplasa la domiciliul proprietarului animalului și care va include și un medic veterinar.
Dacă ne uităm la modul cum au gândit lucrurile autoritățile sud-coreene, putem spune că următorii pași se aseamănă într-o oarecare măsură cum procedura standard în cazul confirmării unui caz pozitiv la oameni. Mai exact, patrupedele depistat cu COVID-19 vor trebui ținute izolate în casă timp de 14 zile, iar dacă și proprietarii lor sunt testați pozitiv, ele vor fi plasate în adăposturi sau în centre de primire specializate.
În Coreea de Sud, persoanele testate pozitiv pentru COVID-19 sunt, de obicei, izolate în centre de carantină specializate dacă starea lor de sănătate nu necesită spitalizare.
Vă reamintim că infecția cu COVID-19 la animale nu este imposibilă. Din contră, există zone ale lumii în care au fost depistate cazuri de COVID-19 la câini, pisici, nurci, tigrii și gorile.
La începutul lunii ianuarie, două gorile de la grădina zoologică din San Diego, în sudul Californiei, au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus şi plasate în carantină. Animalele au fost probabil infectate de un îngrijitor asimptomatic. Danezii au recurs la această măsură extremă pentru că au descoperit la nurci tulpini de virus care ar fi suferit mutații. Grav este că noua mutație s-a răspândit și la oameni.
După cum se știe deja, Danemarca este cel mai mare producător mondial de blănuri de nurcă și în ciuda eforturilor repetate încă din vară de a elimina focarele la femele de nurci, țara nordică s-a confruntat în această iarnă în continuare cu o problemă reală din acest punct de vedere.
There are no comments
Add yours