[Seria de preparate creative] Plăcintă cu cartofi și kimchi
Astăzi vă prezentăm a doua rețetă creativă din seria propusă de Korea.net – Plăcintă cu cartofi și kimchi.
Plăcinta, care își are originea în Marea Britanie, este un aluat copt ce conține diverse umpluturi. Dacă o consumăm ca desert include de obicei fructe sau nuci, iar ca antreu include carne și cartofi.
Când condimentăm preparatele cu cartofi cu sare sau pastă de soia, potasiul din cartof ajută la eliberarea sodiului din cele două, ceea ce este benefic pentru sănătate. Nu se recomandă adăugarea de zahăr, deoarece acest lucru ar putea anula vitamina B1 conținută de cartof
Plăcinta umplută cu kimchi este o noutate, textura fiind combinată din cartofi și kimchi crocant. Adăugarea de kimchi la plăcinta cu cartofi scade grăsimea și crește aportul de vitamine.
INGREDIENTE NECESARE
100 g kimchi baechu (varză fermentată), 2 cartofi, 3 ciuperci nasture, 2 ardei verzi, 10 g praf de curry, 30 ml ulei de măsline, 5 ml ulei de susan, sare după gust
INSTRUCȚIUNI
PASUL 1. Tăiați cartofii și puneți-i în apă
Spălați, curățați și tăiați cartofii cu o lățime de 0,2 cm. Puneți-i apoi într-un bol și clătiți-i sub jetul de apă de 3-4 ori pentru a elimina amidonul.
PASUL 2. Pregătiți ingredientele
Tăiați ciupercile nasture, ardeiul verde și kimchi baechu și puneți-le într-un castron.
PASUL 3. Puneți pe foc și amestecați
Puneți 10 ml de ulei de măsline într-o tigaie și prăjiți ușor kimchi-ul. Adăugați ciupercile și ardeiul verde și prăjiți-le la rândul lor până sunt gata. Adăugați 5 ml de ulei de susan la final pentru a scoate în evidență aroma.
PASUL 4. Condimentați kimchi-ul cu curry
Scurgeți cartofii printr-o strecurătoare și uscați-i complet cu șervețele de hârtie. Puneți-i într-un castron, adăugați 10 g de praf de curry și amestecați bine.
PASUL 5. Prăjiți cartofii tăiați
Puneți 10 ml de ulei de măsline într-o tigaie, adăugați jumătate din cartofii tăiați și gătiți-i la foc ușor.
PASUL 6. Acoperiți cu ingredientele prăjite
Puneți pe cartofi un strat de kimchi, ciupercile și ardeiul verde prăjite și repetați.
PASUL 7. Acoperiți, întoarceți și fierbeți cartofii tăiați
Întindeți ultimul strat de cartofi pe legumele rămase și apoi întoarceți-le pe cealalta parte. Adăugați încă 10 ml de ulei de măsline și prăjiți până se rumenesc ușor.
PASUL 8. Serviți
Răciți plăcinta, tăiați-o în bucăți micuțe și puneți-le pe un platou.
*Secretul bucătarului*
Tăierea cartofilor mai subțire și scufundarea lor în apă suficient de mult timp pentru a scăpa de amidon face ca plăcinta sî fie mai crocantă, să aibă o textură mai bună.
There are no comments
Add yours