Baza bucătăriei coreene, Kimchi atrage tot mai mulți gurmanzi și bucătari la nivel mondial
Uneori echilibrează gustul alimentelor bogate, iar alte ori adaugăarome puternice, Kimchi reprezintă baza bucătăriei coreene și de ceva timp se pare că atrage tot mai mulți gurmanzi la nivel global.
Gastronomi internaționali nu numai că se bucură de aroma sa, dar sunt și inspirați să își realizeze propriile feluri de mâncare unice, folosind Kimchi ca ingredient principal. În legătură cu acest aspect, un concurs de gătit care a adus Kimchi în prim plan a fost organizat recent în California și a atras peste trei sute de participanți la eveniment, potrivit unui reportaj arirang.
La final, Carlota Bradley a fost desemnată câștigătoarea marelui premiu, cu preparatul ei unic numit „Jonggkim Rice Stack”. Ea a povestit că a ajuns să afle despre kimchi datorită prietenului ei coreean, iar acum a fost atât de hipnotizată de gustul acru pe de o parte, dar și de dulceața și senzația de crocant, pe de altă parte, încât a ajuns să pună kimchi în tot ce gătește.
“Știți, oamenii cred că kimchi-ul este întotdeauna picant și este cam același lucru câd îl guști. Dar există alte arome obișnuite care nu au condimente în ea. Asta e mai blândă. Și am creat acest preparat ca un fel de cupcake cu pogi kimchi….. Uimitor. Vă spun eu, iar kimchi-ul este atât de jucăuș. Eu îl numesc atât de drăguț. Un ingredient atât de drăguț cu care poți să te joci atunci când cauți noi arome de adăugat”, a mai declarat ea.
Un ingredient sănătos și bine proporționat, dar oamenii ar trebui să rețină că Kimchi-ul nu se limitează doar la a fi un ingredient. Unul dintre arbitrii concursului și în același timp gazda principală a emisiunii de tip jurnal de călătorie numit „Kimchi Chronicles” produs de PBS, Marja Vongerichten, spune că Kimchi arată, de asemenea, caracteristicile naționale ale unei țări precum Coreea.
„Am suferit din cauza chinezilor, japonezilor și mongolilor. Cred că kimchi-ul este un fel de mâncare grozav pentru a reprezenta Coreea pentru că este atât de rezistent. Nu-i așa? Durează și rezistă foarte bine, dacă ai grijă de el. Știți, dacă îl depozitezi corect, dacă te asiguri că are toate lucrurile de care are nevoie și asta este un fel de dragoste”, a menționat Marja Vongerichten.
Odată ce oamenii sunt pasionați de mâncare, este destul de ușor să-i îndrumați spre cultură și istorie, spune Marja. În plus, ea adaugă că ar trebui să existe mai mult conținut disponibil cu privire la istoria lungă a Coreei.
„Trebuie să începem să vorbim nu doar despre lucrurile strălucitoare care s-au întâmplat în ultimii 30 de ani, despre LG, Samsung, despre bani, despre bogăție, trebuie să vorbim despre toată durerea noastră, despre poveștile și istoria pe care voi le-ați învățat crescând acolo, despre care restul lumii nu știe nimic.”
Coreea atrage interesul lumii în multe feluri în aceste zile. Și având în vedere că mâncarea este unul dintre pilonii culturii coreene, de ce nu încercați chiar astăzi, 22 noiembrie, de Kimchi Day un pic de kimchi?
There are no comments
Add yours