Untitled1

RM din BTS vorbește deschis despre presiunile pe care le are ca lider și despre provocările serviciului militar

„Sunt doar un om banal de 29 de ani care trăiește în Coreea”, spune RM

RM și-a împărtășit experiențele despre poverile pe care le-a simțit în calitate de lider al grupului BTS și dificultățile cu care s-a confruntat cu privire la înrolarea sa militară într-o filmare lansată pe data de 25 mai pe canalul de YouTube al BTS, care coincide cu lansarea celui de-al doilea album solo, scrie Korea Times.

Într-o conversație cu colegul Jimin, RM a spus: „Mi-am asumat rolul de a vorbi corect, de a spune lucruri bune și de a reprezenta echipa în discursuri, interviuri și declarații în limba engleză. Oamenii se așteptau la asta de la mine. Dar, în realitate, sunt doar un om banal de 29 de ani care trăiește în Coreea, care trăiește o viață puțin diferită de ceilalți.”

Albumul său solo, „Right Place, Wrong Person”, lansat la 1 an și 5 luni după primul său album solo „Indigo” în decembrie 2022, a fost finalizat înainte de înrolarea lui, anul trecut. Albumul explorează momentele în care s-a simțit ca un „străin care nu se integrează”.

În ceea ce privește titlul albumului, RM a precizat: „Înseamnă să fii persoana greșită la locul potrivit, ceea ce se referă la mine. Sunt momente în care totul pare să meargă bine, dar mă simt ca un ciudat. Dimpotrivă, aș putea crede că sunt persoana potrivită și că locul este greșit”.

Big Hit Music, agenția celor din BTS, a explicat că piesa „Groin” de pe album conține gândurile sincere ale lui RM, îndreptate către cei pe care îi displace.

În cântec, RM exprimă: “Ce reprezint? Mă reprezint doar pe mine / Înainte să mor de furie, lasă-mă să spun ce am de spus”.

captura YouTube

Spune lucrurilor pe nume în noul album

În filmarea de pe YouTube, RM i-a mărturisit lui Jimin: „La un moment dat, am început să simt greutatea nevoii de a fi șlefuit și diferit. Motivul pentru care iubesc BTS este că activitățile noastre iau forma muzicii. Dar dacă încerc să satisfac pe toată lumea, simt că aș vrea doar să mor.”

Se știe că videoclipul a fost filmat cu puțin timp înainte de înrolarea militară a RM. Jimin și-a început serviciul militar a doua zi după ce RM s-a înrolat.

Într-o filmare din iunie 2022, în care BTS a anunțat o întrerupere temporară a activităților de grup, RM a spus: „În apogeul succesului nostru, am simțit că trebuie să contribuim la lume într-un fel, dar nu mi s-a acordat timp de gândire. Am devenit o mașină care traduce versurile rap ale BTS în engleză, iar rolul meu s-a încheiat odată ce am lucrat din greu la engleza mea.”

Reflectând la albumul lui RM, Jimin a spus: „Ascultând albumul a fost ca și cum aș citi jurnalul lui RM. Părea că și-a turnat gândurile și frustrările recente în el. Știu că s-a chinuit mult”, mai notează Korea Times.

Jimin a descris albumul ca un sentiment de vizionare a unui film muzical, contrastând cu primul album solo al lui RM, „Indigo”, despre care el a considerat că este mai mult despre a pune întrebări, în timp ce acest album pare că RM „scuipă totul”.

Big Hit Music via X

Diferite experiențe benefice pentru grup

RM a vorbit și despre dificultățile cu care s-a confruntat în ceea ce privește înrolarea sa în armată. „Am suferit multă vreme, mai ales cu toată discuția despre serviciul militar. Am auzit chiar și oameni vorbind despre asta într-un bar, fără să știe că sunt chiar lângă ei. La vremea aceea, aveam de-a face cu o mulțime de probleme personale și incidente și m-am chinuit să-mi dau seama ce să fac. Așa că am decis să las aceste gânduri în urmă și să merg mai departe”.

RM și Jimin și-au exprimat nerăbdarea pentru revenirea BTS după ce toți cei șapte membri își vor încheia serviciul militar.

“Am fi putut să o luăm ușor, dar nu am făcut-o niciodată. Cred că am fost deosebit de intens printre membri. Privind înapoi la mine, mi-a părut rău. Așa că am vrut să o las mai moale pentru o vreme”, a spus RM. „Când ne vom întoarce, diferitele noastre experiențe vor fi benefice”. Jimin a fost de acord, spunând: „De asemenea, aștept cu nerăbdare și cred că va fi distractiv”.

Cel de-al doilea album solo al lui RM a ajuns pe primul loc în clasamentul zilnic al albumelor Oricon din Japonia, imediat după lansare. Piesa de titlu „Lost!” a ajuns pe primul loc în topurile iTunes Top Song din 73 de țări.

Urmăriți întregul material aici:

 

 




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.