Coreea de Sud așteaptă mai multe medalii de aur la scrimă la Jocurile Olimpice de la Paris

 

Cu două luni înainte de Jocurile Olimpice de la Paris, echipa națională coreeană de scrimă a declarat luni că obiectivul său este de a aduce acasă mai multe medalii de aur.

Coreea a câștigat cel puțin o medalie de aur la scrimă la fiecare ediție a Jocurilor Olimpice începând din 2012, cu o medalie de aur, una de argint și trei de bronz la Tokyo, în urmă cu trei ani.

Acel singur aur a venit de la proba masculină de sabie pe echipe, Gu Bon-gil, Oh Sang-uk, Kim Jung-hwan și Kim Jun-ho reușind să obțină al treilea aur olimpic consecutiv pentru Coreea în această categorie.

De data aceasta, Gu și Oh vor avea noi coechipieri în Park Sang-won și Do Gyeong-dong. Kim Jung-hwan nu a concurat la nivel internațional în acest sezon, în timp ce Kim Jun-ho s-a retras din echipa națională.

Noua echipă de scrimă a obținut argintul la un eveniment de Cupa Mondială de la Budapesta, în martie, înlăturând îngrijorările legate de șansele lor la Jocurile Olimpice.

“Obiectivul nostru este să câștigăm atât medaliile de aur individuale, cât și pe echipe”, a declarat Gu, membrul senior al echipei la vârsta de 35 de ani, în timpul zilei de presă a echipei naționale la Centrul Național de Antrenament Jincheon din Jincheon, la aproximativ 85 de kilometri sud de Seul.

Antrenorul său, Won Woo-young, nu a fost la fel de îndrăzneț în declarațiile sale.

“Echipa Statelor Unite este în creștere, iar Ungaria are același grup de mult timp. Aceste două echipe vor fi greu de învins”, a declarat Won, care a concurat în echipa medaliată cu aur la Jocurile Olimpice din 2012. “Le-am analizat îndeaproape. Câștigarea a trei medalii de aur la rând ar însemna foarte mult pentru noi și vom încerca să scriem istorie.”

Membrele echipei feminine de scrimă a Coreei vorbesc în timpul conferinței de presă a echipei naționale la Centrul Național de Antrenament Jincheon, provincia Chungcheong de Nord, 27 mai.

Nicio țară nu a mai câștigat trei medalii de aur consecutive pe echipe la scrimă masculin de când Ungaria a adunat șapte titluri olimpice consecutive între 1928 și 1960.

Pentru a doua ediție consecutivă a Jocurilor Olimpice, vor fi disputate atât probele pe echipe, cât și cele individuale la toate cele trei arme, atât la masculin, cât și la feminin, în locul sistemului de rotație pentru probele pe echipe care a lăsat pe dinafară probele de scrimă pe echipe la masculin și floretă pe echipe la feminin în 2016.

Coreea va concura în opt probe: scrimă masculin individual și pe echipe, spadă feminin individual și pe echipe, scrimă feminin individual și pe echipe, floretă masculin individual și spadă masculin individual.

La spadă feminin, Coreea va readuce același cvartet care a câștigat argintul la Tokyo: Song Se-ra, Choi In-jeong, Kang Young-mi și Lee Hye-in. Choi se retrăsese toamna trecută după ce a câștigat medaliile de aur la individual și pe echipe la Jocurile Asiatice de la Hangzhou anul trecut, dar a revenit pe pistă la 34 de ani în căutarea primului său aur olimpic.

“Câștigarea unui aur olimpic ar fi un vis devenit realitate, iar gândul de a ajunge în top este ceea ce mă face să continui prin antrenamente riguroase”, a declarat Choi.

Echipa feminină de scrimă va fi condusă de Yoon Ji-su, singura membră rămasă din echipa medaliată cu bronz de la Tokyo. Acum în vârstă de 31 de ani, Yoon va concura alături de Choi Se-bin, Jeon Ha-young și Jeon Eun-hye – toate având între 20 și 30 de ani.

“Am avut o tranziție destul de ușoară către o generație tânără”, a declarat Yoon. “Au fost suficient de bune pentru a face parte din echipa olimpică și sper că putem concura cu toții fără nicio teamă. Ar trebui să putem ajunge în semifinale, iar odată ajunși acolo, putem să forțăm pentru o medalie”.

La Paris, competiția de scrimă se desfășoară între 27 iulie și 4 august.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.