PYH2024072702060001300_P4

(Jocurile Olimpice) Coreea de Sud cere o întâlnire cu șeful CIO pentru gafa de la ceremonia de deschidere

PARIS, 27 iulie (Yonhap) – Ministerul sud-coreean al Sporturilor a declarat sâmbătă că solicită o întâlnire cu președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach, în legătură cu o gafă din timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, în care Coreea de Sud a fost prezentată incorect drept Coreea de Nord în timpul paradei sportivilor.
Într-o declarație, ministerul a afirmat că Jang Mi-ran, al doilea viceministru al sporturilor care a participat vineri la ceremonia din capitala Franței, a solicitat CIO să organizeze o întâlnire cu Bach în legătură cu incidentul și i-a cerut șefului de misiune al țării sau delegatului principal, Jeong Gang-sun, să solicite un răspuns rapid din partea CIO și a comitetului local de organizare.

„Am cerut, de asemenea, Ministerului de Externe să depună o plângere puternică la nivel guvernamental la adresa Franței”, a adăugat Ministerul Sporturilor. „Comitetul Olimpic și Sportiv Coreean a cerut imediat comitetului de organizare de la Paris să prevină repetarea unor cazuri similare și va depune un protest oficial sub conducerea șefului nostru de misiune. Comitetul se va întâlni, de asemenea, cu CIO”.
Atunci când delegația sud-coreeană s-a plimbat cu o barcă pe Sena și a intrat în lumina reflectoarelor în calitate de a 48-a națiune, crainicul francofon a spus prin sistemul de sonorizare: „Republique populaire democratique de Coree”, urmat de anunțul în engleză: „Democratic People’s Republic of Korea”, care este denumirea oficială în engleză a Coreei de Nord.
Subtitrarea transmisiei, afișată pe ecrane uriașe de-a lungul Senei și la televizor pentru telespectatorii internaționali, a arătat corect „Republic of Korea” în limba engleză.
Coreea de Nord a fost identificată corect atunci când a intrat în paradă ca a 153-a națiune – pe baza ordinii alfabetice în limba franceză.
CIO și-a prezentat scuzele pe contul său oficial X în limba coreeană, spunând: „Am dori să ne cerem scuze profund pentru greșeala care a avut loc la prezentarea delegației sud-coreene în timpul ceremoniei de deschidere”. CIO nu a postat încă scuze pe contul său de social media în limba engleză.

                                             

Coreea de Nord

 

Coreea de Sud




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.