GSD-YWwaUAMS7-f

Yoo Seung-ho, într-o transformare ÎNDRĂZNEAȚĂ în piesa de teatru “Angels in America”. Iată ce declarat într-un interviu înainte de premieră

Vă era dor de actorul Yoo Seung-ho? Iată că vă aduc acum vești despre el și proiectul la care a lucrat de curând.

Actorul Yoo Seung-ho își va face debutul în teatru în producția coreeană a piesei „Angels in America /Îngeri în America”, interpretând rolul principal Prior Walter, marcând prima sa apariție pe scenă, potrivit unui comunicat al agenției sale YG Entertainment, preluat de Korea Times. El speră să facă o transformare cu totul îndrăzneață pe scenă, iar rolul acesta este o mare provocare pentru el, veți vedea chiar mai jos la ce mă refer.

Yoo Seung-ho to portray gay character in theater debut 'Angels in America' - The Korea Times

Foto: Actorul Yoo Seung Ho / Korea Times

 

Plasată ca timp, în America anilor 1980, piesa „Angels in America” se adâncește în viețile indivizilor marginalizați afectați de rasă, politică, religie și orientare sexuală.

Din primele informații, aflăm că piesa, care a fost foarte apreciată încă de la premiera sa în 1991, expune viețile intense ale celor care trăiesc cu dorințe suprimate într-o societate plină de ură și prejudecăți.

Personajul lui Yoo Seung-Ho este unul surprinzător, chiar nu m-aș fi gândit că îl vom vedea în acest fel. Mai cu seamă, vorbim despre un homosexual bolnav în faza terminală, care se luptă cu boala lui și cu sfârșitul relației sale, încercând să supraviețuiescă într-o viață tumultoasă plină de viziuni și realitate, în timp ce luptă pentru a-și putea menține dragostea.

Pentru a portretiza în mod autentic acest personaj complex, care menține grația și inteligența în ciuda normelor societale și a vinovăției interne, actorul Yoo va suferi o transformare îndrăzneață, atât pe plan intern, cât și pe plan extern.

Yoo Seung Ho shares candid thoughts after physical transformations for his role as an HIV-positive LGBTQ+ character | allkpop

Foto: Yoo Seung Ho  la repetiile piesei/Allkpop

 

Decizia sa de a-și extinde repertoriul actoricesc cu primul său rol de teatru și de a suferi o transformare dramatică a atras o atenție semnificativă, atât în industria coreeană de divertisment, cât și în rândul fanilor. 

„Am fost captivat de personajul onest și unic, care m-a motivat să accept prima mea provocare în teatru”, a spus Yoo,  la începutul lunii august. “Mă străduiesc să mă conectez cu Prior, care luptă să demonstreze cine este în locuri obscure,  dorindu-și nespus viață și dragoste. Voi face tot posibilul pentru a aduce o nouă energie pe scenă pentru public.”

Yoo  Seung-Ho a fost ales în rolul Prior Walter, un personaj gay și în același timp drag queen, care devine o victimă a prejudecăților sociale și a urii, după ce a fost diagnosticat cu SIDA și este abandonat de iubitul său. Acesta este un debut pe scenă de teatru pentru actorul Yoo Seung-ho care, vă aduc aminte,  și-a început cariera ca un copil actor în anul 2000 și de atunci a apărut în foarte multe drame și filme de televiziune.

Yoo Seung-ho to make stage debut as drag queen in 190-minute 'Angels in America'

Foto: Korea Herald

De curând, actorul a oferit câteva detalii despre acest nou proiect și gândurile sale despre el, în cadrul unui interviu ce a fost susținut după o repetiție deschisă la Seul.

„Nu a existat un motiv anume. M-am simțit obligat să spun -O voi face”, a spus  actorul Yoo în timpul interviului.

„Încă nu pot să precizez exact de ce am decis să preiau acest rol, dar cred că va fi interesant să reflectez asupra acestui gând pe parcursul spectacolului”, a mai adaugat el. 

Amplasată ca spațiu în New York-ul anilor 1980, piesa de teatru „Angels in America” navighează pe linia neclară dintre realitate și fantezie, adâncindu-se într-o examinare adesea metaforică, uneori simbolică, a identității sexuale, homosexualității și a bolii controversate  SIDA. Anumite personaje majore și minore sunt portretizate ca ființe supranaturale, mai exact îngeri sau chiar fantome. Scrisă de Tony Kushner, piesa a câștigat numeroase premii, inclusiv Premiul Pulitzer pentru dramă, Premiul Tony pentru cea mai bună piesă și Premiul Drama Desk, după debutul său pe Broadway din anul 1993.

„Știam puține amănunte despre problemele abordate în această piesă, așa că am vizionat multe filme similare și am citit Biblia (pentru a înțelege aluziile de acolo)”, a mărturisit  Yoo Seung-ho. „Regizorul mi-a sugerat să experimentez direct tipul de control cu ​​care se confruntă minoritățile. Să-mi fac manichiura a fost prima etapă. Deși nu pot înțelege pe deplin adevăratele sentimente ale minorităților sexuale, încerc diferite metode pentru a mă apropia de realitatea lor cât mai mult posibil”, a mai spus el. 

Actorul Yoo Seung Ho va împărți rolul cu Son Ho-jun, care se întoarce pe scenă teatrului după un deceniu. Ultima sa reprezentație pe scenă a fost  în musicalul „Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat”.

Actrița Go Joon-hee își va face debutul în teatru cu personajul Harper, o dependentă de Valium, soția lui Joe Pitt, un funcționar republican care este profund închis în ceea ce privește homosexualitatea sa. Actrița își reia cariera artistică după apariția în drama din 2019 „Possessed”.De curând ea a fost cufundată în zvonul scandalului „Burning Sun”, dar implicarea s-a a fost negată.

Actress Go Jun Hee to make her theater debut in 'Angels in America' | allkpop

Foto: Go Joon-hee/ Allkpop.com

Regizată de Shin Yoo-chung, cunoscut pentru producții precum „Wife” (2023), această adaptare a piesei „Angels in America” va prezenta de fapt, prima part numită „Millennium Approaches”, a piesei originale (care a fost realizată în două părți). Durata de rulare este de 190 de minute, care includ două pauze. (A doua parte, numită „Perestroika” durează 290 de minute). 

„Timpul la teatru se simte diferit de viața reală. Uneori, 30 de minute pot fi atât de lungi și trei ore pot trece într-o clipită. Îmi propun să creez o experiență atât de captivantă”, a spus regizorul Shin, în cadrul aceluiași interviu.

LOOK: Character Posters Drop For The Yoo Seungho and Lee Taevin Queer Play ' Angels In America' - BLTai

Foto: Actorul Yoo Seung Ho si Lee Taevin – vor fi un cuplu în piesă / sursa – BLTai.com

În adaptarea coreeană  din 2024, „Angels in America” vor fi incluși actori talentați care sunt activi în diverse domenii, film, drama,  dar și  piese de teatru și muzicale. Era de așteptat ca un număr mare de actori care au dat deja dovadă de abilități actoricești și farmece remarcabile de-a lungul timpului,  să fie repartizați într-o astfel de producție. Aș spune chiar că era greu de imaginat că vor fi văzuți împreună pe o singură scenă, ceea ce contribuie și mai mult la mărirea așteptărilor publicului în privința piesei.

Cast line-up of the play 'Angels in America'. Photo ㅣ Glim Company Ltd.

Foto: Distributia piesei “Angels in America”/ Glim Company Ltd.

Pe final, vreau să mai spun că vestea acestei piese de teatru chiar m-a surprins în mod plăcut, mai cu seamă că sunt mare fană a actorului Yoo Seung-Ho, pe care îl urmăresc cu drag de fiecare dată când mai joacă în ceva. Acest rol va fi o reală provocare pentru el și mă bucur că nu se dă la o parte din a accepta și roluri mai altfel, mai controversate. Sper că tot ce și-a propus prin acest proiect să îi iasă și să demonstreze încă o dată cât de versatil este.

Vă invit acum să vedeți un scurt video cu Yoo Seung Ho în acest nou rol.

 

Piesa „Angels in America” în varinata coreeană se va putea vedea în perioada 6 august – 28 septembrie la LG Art Center din Seul.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.