Reteta: Tocana de tofu moale picant cu fructe de mare (Haemul sundubu-jjigae)
Haemul sundubu-jjigae 해물 순두부찌개
Sundubu-jjigae (uneori ortografiat soondubu-jjigae) este o tocană condimentată, condimentată, făcută cu un tip de tofu moale și mătăsos numit sundubu. Servit fierbinte la masă în castronul tradițional de faianță, este imposibil să reziste. Nu am întâlnit niciodată pe nimeni căruia să nu-i placă sundubu-jjigae după ce l-au încercat. Este nevoie doar de o singură dată!
Dacă mergi la un restaurant coreean sundubu-jjigae, vei fi surprins de câte soiuri fac. Această versiune este preferata mea. Când merg la restaurant aleg întotdeauna varianta cu fructe de mare și este cea pe care îmi place cel mai mult să o fac și acasă. Am creat o secțiune sundubu-jjigae pe site-ul meu care include toate rețetele sundubu-jjigae pe care le-am făcut până acum. Dacă urmați cu exactitate oricare dintre aceste rețete, veți avea o tocană cu adevărat delicioasă! De obicei, noi coreenii avem sundubu-jjigae într-un castron coreean de lut, dar atât de mulți dintre voi mi-ați spus de-a lungul anilor că nu puteți obține acel bol, sau doriți să hrăniți mai mulți oameni decât aveți boluri, așa că includ o alternativă de servire la sfârșitul acestei rețete care explică cum să o serviți în boluri obișnuite.
Am o poveste amuzantă despre bolurile coreene de lut (ttukbaegi). Când îmi făceam prima carte de bucate, editorul meu Rux și agentul meu literar au venit la mine acasă din New York pentru a lua prânzul. Le-am făcut bibimbap în boluri coreene de lut. Rux a fost surprinsă să mă vadă făcând asta, a spus „Oh, de unde pot cumpăra bolurile alea?” Am spus „La un magazin alimentar coreean! Vrei să te ajut să cumperi unul?” Ea a spus „Sigur!” Așa că am luat un taxi până la Koreatown pe strada 32. A cumpărat multe dintre ele, poate 7 sau 8 boluri! Erau atât de grei. Rux nici măcar nu locuiește în New York, ea locuiește în Vermont. Am ajutat-o să ducă toate bolurile alea grele la hotel și apoi le-a dus mai târziu până acasă, în Vermont, cu mașina ei. De când am făcut acea carte de bucate, ea a gătit mâncare coreeană tot timpul și a devenit din ce în ce mai bună la asta. Întreaga ei familie sunt mari fani ai mâncărurilor coreene acum, până la nepoata ei, iar ea spune că acum este Maangchi din Vermont.
Am ales creveți mari în rețeta mea, dar nu trebuie să folosiți creveți atât de mari. Folosiți doar creveți mai mici sau chiar creveți cocktail și bulionul va fi în continuare delicios. Am vrut să vă arăt o masă tipică sundubu-jjigae în videoclip. Ceea ce trebuie să faceți este să așezați complet masa cu garniturile și totul, astfel încât atunci când sundubu-jjigae clocotește pe aragaz, să îl puteți scoate imediat pentru a fi servit, direct pe masă. Dacă o ții la fiert pe aragaz în timp ce așezi masa, fructele de mare vor deveni tari și sundubu-jjigae se va fierbe, ceea ce chiar nu vrei.
There are no comments
Add yours